Sommartårta!

Till midsommarafton gjorde jag en god tårta, som dessutom är både snabb och lätt att göra!


Snurrig jordgubbstårta med twist!

Du behöver:
3 ägg
1,5 dl socker
3/4 dl potatismjöl
2 msk kacao
1 tsk bakpulver

100 g vitchoklad
1+1 L jordgubbar
3 dl vispgrädde

Såhär gör du:

Riv den vita chokladen grovt och ställ in i frysen medan du gör botten!

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, bakpulver och siktad kakao och blanda sedan ner i äggsmeten. Bredd ut på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda på 250 grader i ca 5 min, håll koll så att den inte blir bränd!
Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och strö över den rivna chokladen. Låt sedan svalna.

Mosa en liter jordgubbar och bred dem över kakan.


Dela sedan botten i åtta lika långa remsor, 


Sedan börjar monteringsarbetet. Rulla ihop en remsa som om du gör en vanlig rulltårta. Placera på en tallrik med änden uppåt,


Fortsätt sedan montera remsa efter remsa. Börja med nästa där den andra tar slut.


Fortsätt tills alla remsor gått åt, det blir som en jättelik rulltårta!


Garnera tårtan med vispad grädde och massvis med grädde! Sedan är det bara att njuta och låta gästerna förvånas över tårtan och hur den är uppbyggd! Hoppas det smakar!














Kommentarer

Populära inlägg