Soppdag!
Höstrusket brukar innebära att det smakar extra bra med soppa! Här kommer ett tips på en variant som är riktigt vänlig mot plånboken nu när vitkålen allt som oftast är en billig historia!
Nikkaluktasoppa ca 7-8 portioner
Du behöver:
300 g vitkål
2 purjolökar
300g nötfärs
2 msk smör
1 msk god senap
1 lagerblad
1 krm vitpeppar
1/2 dl persilja
3 msk kalvfond
1,5 L vatten
1 msk kinesisksoja
1. Skölj, ansa och strimla vitkål och purjolök
2. Bryn färsen och tillsätt sedan kål och lök.
3. Tillsätt senap, lagerblad och fond + vatten (vatten mängden ska täcka och se till att det blir soppigt).
4. Koka soppan ca 15 min
5. Smaka av med soja, salt och vitpeppar.
6. Tillsätt bladpersilja och servera sedan och njut!
Kommentarer
Skicka en kommentar