Gott till grillat

Grilla är ju vansinnigt gott men ibland kan det vara svårt att komma på vad man ska ha till det grillade...eller vad man ska lägga på grillen för den delen :)

Här kommer ett tips på en god chutney som man gör på rabarber och äpple och som är extra god till allt grillat fläskkött.

Rabarberchutney med sting

Du behöver:
500 g fint skuren rabarber
1 finhackat äpple
1 finhackad rödlök
2 pressade vitlöksklyftor
1 finhackad röd chili
3/4 dl flytande honung
2 msk balsamvinäger, ju godare desto bättre 
En liten bit finriven ingefära
2 tsk curry

Blanda samman allt i kastrull och låt puttra på svag värme i ca 20 min tills rabarbern smält och allt tjocknat till en krämig chutney. Häll upp på burkar (brukar bli ungefär 11/2 honungsburk) och sätt genast på locket och förvara sedan i kylskåp. Håller som andra liknade produkter.


Det kanske inte ser jättegott ut men det är gott, jag lovar! 

Här har regnet öst ner mer eller mindre hela dagen och vi har tillbringat dagen inomhus. Min minsta grabb hade ett krupanfall i natt som resulterade i ett sjukhusbesök. Inte så kul och drygt att tillbringa halva natten på akuten. Men underbar personal hjälpte oss och han fick lättare med andningen innan vi gav oss av hemåt igen. Därför har vi varit extra sega idag och passat på att vila så mycket som möjligt. Har dock gott en runda med hunden mellan regnskurarna, skönt med lite luft.

Imorgon får det bli ännu en VABdag, så vem vet, det kanske blir ett inlägg imorgon också! 



Kommentarer

Populära inlägg