Salladstips!

God fortsättning på julen! Hoppas att er julafton blev lika mysig som min! Vi firade i lugn och ro och med lagom många paket! Och väldigt mätta som vanligt!

Här kommer förslagen på salladerna som jag gjorde till min catering...passar kanske bra såhär i jultider när man ätits mycket annat som kanske kan ses lite tyngre! (Inget av recepten anger några mängder då det beror på hur mycket sallad du vill göra...ta efter egna önskemål och tycke).

Vi börjar med rödbets- och getostsalladen med honungsrostade valnötter.


Koka rödbetor med skalet på tills de blivit mjuka. Spola sedan med kallt vatten och skala bort skalet med en kniv och dela rödbetorna i mindre bitar. Koka bulgur enl. Förpackningen och låt svalna. Blanda rödbetor med bulgur, getost (chevreost) och ruccola. 

Rosta valnötter i en torrpanna och häll sedan på flytande honung och låt nötterna bli lite karamelliserade i honungen. Häll upp på ett fat och låt kallna. Hacka grovt och häll sedan över salladen. Njut gärna med en god aioli eller vitlöksdressing över. 

Vitaminsallad som innehåller alla vitaminer du behöver:


Bryn kycklingfilé i smör och krydda med valfri krydda. Stek sedan färdigt i 150 gradig ugn. Det tar ca 15 min.
Koka råris enl. Förpackningen. och låt svalna. Filéa apelsin (visar hur i ett annat inlägg om du inte redan kan). Strimla paprika (kan även stekas om du gillar den lite mjukare).

Blanda samman råris, kyckling, mandel, paprika, spenat och apelsiner. Gör en dressing på apelsinsaften, lite balsamico och lite rapsolja och svartpeppar. 

Brysselkål med sidfläsk:
Koka brysselkål tills den blir mjuk, ca 5-7 min. Skölj sedan i kallt vatten tills den blivit helt kall. Stek sidfläsk tills det blivit riktigt knaprigt. Blanda brysselkål med sidfläsk och granatäppelkärnor. 

Rosta pumpafrön i en torrpanna och strö över brysselkålssalladen. 

Alla salladerna kan avnjutas ljumna om man så önskar i vinterkylan (som just nu mer kan ses som midsommarväder).

Nu är det dags för lite mera slötid i soffan...kanske ett spel åker fram, vem vet!




Kommentarer

Populära inlägg