Ojdå....

...vad tiden går! Var tog denna vecka vägen?! Vi har haft höstlov och hunnit med en massa skoj! Bland annat har vi varit hemma hos mina föräldrar och latat oss några dagar!

Till lördagens kalkonmiddag fick ha äran att göra en äppelpaj och självklart fick det bli en egengjord vaniljsås till det hela! 


Äppelpajens recept kommer från högskolan men jag byte ut det vanliga sockret mot rörsocker!

Skala och kärna ut ca 6 äppel och dela dem i lagom stora bitar. Lägg den i en smord pajform! Strö över lite rörsocker.

Smält 150g smör, blanda sedan ner 3 dl havregryn, 2 dl socker, 1/2 dl ljus sirap, 1 1/2 dl vetemjöl. Rör i hop till en jämn smet. Fördela smeten över äpplena och grädda i 200 gradig ugn i ca 20 min.


Vaniljsåsen kommer också från högskolan, mycket gott får vi lära oss där!

Häll 5 dl vispgrädde, 1 dl mjölk, 1 dl socker, 1 msk maizenamjöl, 3 äggulor, 1 skårad vaniljstång. Sjud på medelvärme i en tjockbottnad kastrull tills det blir en tjock kräm. Låt sedan svalna och servera det sedan till pajen!


Hoppas det smakar i höstmörkret!



Kommentarer

Populära inlägg