Scones!
Blev sugen på scones till eftermiddagsfika, så det fick det bli. Blev ju inte sämre när vi fick fin besök av Fam. Niklasson!
Såhär gör jag mina lyxscones!
Blanda 5 dl vetemjölspecial med 2 tsk bakpulver, 1 tsk bikarbonat, 1 tsk flingsalt, 1 msk brunt farinströ. Smula sedan i 100 g rumsvarmt smör eller 1 dl flytande smör.
Tillsätt sedan 3 dl vaniljyoggi och blanda samman till en ganska kladdig smet. Fördela med mjölad hand i en muffinsform.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 17-20 min.
Sedan är det bara att duka upp snarast möjligt med lite av varje som kan vara gott till. Såhär såg vår tevagn ut i eftermiddags,
Dessa scones går utmärkt att frysa och värma till igen när suget faller in. Värm dem då i ugnen för att få dem som nybakta igen!
Kommentarer
Skicka en kommentar